Yeni Alman Tıbbında Alerjilerin Psikolojik Sebebi

Yeni Alman Tıbbı, alerjilerin ve mevsimsel hastalıkların, geçmişte yaşanan biyolojik çatışmaların bir sonucu olduğunu öne sürer.

Bu çatışma anında, bilinçaltı ve beş duyu organı, çatışmayla ilgili her şeyin bir anlık fotoğrafını çeker ve bu anlar sinir sisteminde “kayıt” olarak saklanır.

Bu kayıtlar daha sonra tetikleyici olarak işlev görür ve kişiyi çatışma döngüsüne geri sokar. Bu bağlamda, alerjinin psikolojik nedeni ve hastalıkların ruhsal nedenleri üzerinde durulmaktadır.

Pek çok kişi tarafından “güneş alerjisi” veya “gluten alerjisi” olarak adlandırılan durumlar, yeni Alman Tıbbı perspektifine göre, aslında bir çatışmanın tetiklenmesi ve nüks etmesinden başka bir şey değildir.

Bu tür alerjik reaksiyonlar, geçmişte yaşanan biyolojik çatışmaların izlerini taşır ve bu durumlar, bilinçaltındaki kayıtların yeniden aktive olması sonucu ortaya çıkar.

Bu konuda size bir kaç örnek vermek istiyorum

 

Yeni alman tıbbına göre ayrılık çatışması yaşamış bir kadın
Yeni alman tıbbına göre ayrılık çatışması yaşamış bir kadın

Yeni Alman Tıbbında Çilek Alerjisi

Çilek alerjisi yaşayan bir kişi, geçmişte bir ayrılık çatışması yaşarken çilek yemiş olabilir. Bu durumda çilek, bilinçdışında ayrılık çatışmasının bir parçası olarak saklanır. Kişi çilek yediğinde, bilinçdışındaki bu kayıt yeniden aktive olur ve döküntü gibi belirtiler ortaya çıkabilir.

Çilek, kişinin ayrılık çatışmasını yeniden tetikleyerek, döküntü, çatışmanın iyileşme sürecinin bir işareti haline gelir. Bu durum, hastalıkların psikolojik nedenleri arasında yer alan ayrılık çatışmasının somut bir örneğidir.

Kişinin yaşadığı çatışmaya bağlı olarak vücudu farklı tepkiler verebilir. Yiyecek aynı kalabilir, ancak çatışma değiştikçe etkilenen organ da değişir. Örneğin, kolda meydana gelen döküntü, doğrudan ayrılık çatışmasının bir sonucudur.


Yeni Alman Tıbbında Mevsimsel Sinüzit

Koku çatışması yaşarken aşırı soğuk havaya maruz kalan biri, her kış sinüzit geçirebilir. Kış soğuğu, koku çatışmasının bir parçası olarak kaydedilir ve soğuk hava maruziyeti, sinüziti tetikleyebilir.

Bu durumda, bilinçaltı kış soğuklarını bir çatışma anı olarak tekrar yaşar, bu da sinüzitin ortaya çıkmasına neden olur. Mevsimsel sinüzit, hastalıkların ruhsal nedenleri bağlamında ele alınabilir.


Yeni Alman Tıbbında Migren

Tehlike veya güçsüzlük çatışması yaşarken şarap içen biri, ilerleyen zamanlarda şarap içtiğinde migren atakları yaşayabilir.

Şarap, tehlike veya güçsüzlük çatışmasının bir parçası olarak kaydedilir ve şarap tüketimi, migreni tetikleyebilir.

Bu durumda, bilinçaltı şarapla ilişkili çatışmaları yeniden yaşar.Bu da migren belirtilerinin ortaya çıkmasına yol açar. Migren, alerjinin psikolojik nedeni ile doğrudan ilişkilidir.


Alerjilerin Çözümlenmesi

Alerjileri deaktive etmek için, orijinal biyolojik çatışmanın ve o anki “anlık fotoğrafın” bir parçası olan tetikleyicilerin bilinçli hale getirilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde, alerjik reaksiyonlar devam eder.

Eğer alerji yeni başladıysa, orijinal çatışmayı ve ilişkili kayıtları belirlemek genellikle daha kolaydır.

Ancak, uzun yıllardır devam eden alerjilerde, birçok kayıt birikmiş olabilir. Bu durum, kişisel farkındalık ve bilinçli müdahale gerektirir. Burada, hastalıkların ruhsal nedenleri ve psikolojik etkileri önemli rol oynar.


Yeni Alman Tıbbı ve Alerji Yönetimi

Yeni Alman Tıbbı’nın prensipleri, alerjilerin kökenine inmenize ve çatışmalarınızı çözmenize yardımcı olabilir. Çilek, mevsimsel sinüzit ve migren gibi örneklerle, kişisel çatışmaların sağlık üzerindeki etkilerini anlamak ve çözüm yollarını keşfetmek mümkündür. Bu süreçte, hastalıkların psikolojik nedenleri ve bilinçaltı etkilerinin rolü vurgulanır.

Domino Yöntemi ile Alerji Çözümü

Alerji yönetimi ve Yeni Alman Tıbbı ile ilgili daha derinlemesine bilgi edinmek için Domino Yöntemi eğitimine katılabilirsiniz.

Bu eğitim, sağlık sorunlarının kökenini bulmanıza ve çözmenize yardımcı olur. Eğitim hakkında daha fazla bilgi ve kayıt için [Domino Yöntemi Eğitimine Katılın] sayfamızı ziyaret edin.

Bu bilgiler, Yeni Alman Tıbbı bakış açısını yansıtmaktadır. Herhangi bir tıbbi tavsiye içermemektedir. Tedavi süreçlerinizle ilgili olarak lütfen doktorunuzla iletişime geçiniz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Konuşma Başlat
Merhaba size nasıl yardımcı olabilirim ? :)